Γλωσσικά σιδεράκια | ISmile.gr
2106839939 2106916800

Η πρώτη ορθοδοντική εξέταση είναι δωρεάν!

 

Μπορούμε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε το ορθοδοντικό σας πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση. Kλείσετε το ραντεβού σας ή καλέστε στo 2106839939

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
Γλωσσικά σιδεράκια

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Mια απολύτως αόρατη ορθοδοντική θεραπεία

Τα γλωσσικά σιδεράκια συγκολλούνται στις γλωσσικές επιφάνειες των δοντιών, δηλαδή στις επιφάνειες αυτές που δεν φαίνονται γιατί βρίσκονται προς την πλευρά της γλώσσας.

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η Γλωσσική Ορθοδοντική είναι μια απολύτως αισθητική θεραπεία γιατί η εξωτερική επιφάνεια -η όψη- των δοντιών παραμένει άθικτη, και αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή για πολλούς ενήλικες και έφηβους ασθενείς, οι οποίοι συνήθως είναι εκείνοι που έχουν αυξημένες αισθητικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους.

Tα γλωσσικά άγκιστρα δεν φαίνονται καθόλου κατά τη διάρκεια της θεραπείας και αποτελούν την πιο αισθητική εναλλακτική επιλογή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ορθοδοντική.

Με τη Γλωσσική Ορθοδοντική είναι δυνατή η επίλυση ενός ευρέος φάσματος ορθοδοντικών προβλημάτων. Η επιτυχής εφαρμογή της εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κατάλληλη επιλογή των περιστατικών. Αυτό σημαίνει ότι ο ιατρός έπειτα από την ενδελεχή κλινική εξέταση, τη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού και τη μελέτη των εκμαγείων, φωτογραφιών και ακτινογραφιών του ασθενούς, καλείται να αποφασίσει εάν ο ενδιαφερόμενος αποτελεί κατάλληλη περίπτωση για θεραπεία με τη συγκεκριμένη τεχνική. Η Γλωσσική Ορθοδοντική ενέχει συγκεκριμένες δυσκολίες στην ομιλία, στην μάσηση και στην τήρηση καλής στοματικής υγιεινής, αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποτελεί θεραπευτική επιλογή που απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι εφάμιλλη με εκείνη των συμβατικών ορθοδοντικών αγκίστρων εφόσον οι ασθενείς στους οποίους εφαρμόζεται αποτελούν τις κατάλληλες περιπτώσεις.

Στο αρχείο του ιατρείου μας και στις σελίδες μας σε facebook και instagram υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από περιπτώσεις που θεραπεύτηκαν με Γλωσσική Ορθοδοντική. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και το πιο σημαντικό είναι ότι όλη η διαδικασία γίνεται με αόρατο τρόπο. Η Γλωσσική Ορθοδοντική είναι μια σύγχρονη μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας που εξελίσσεται διαρκώς.

Στο χώρο μας εφαρμόζονται διάφορα συστήματα Γλωσσικής Ορθοδοντικής για τα οποία ο γιατρός έλαβε εκτενή κλινική και θεωρητική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της τετραετούς ειδίκευσής του στο αντικείμενο της ορθοδοντικής. Το πιο δημοφιλές είναι το σύστημα Incognito, για το οποίο ο ιατρός έχει επίσημη πιστοποίηση.

ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα για Γλωσσική Ορθοδοντική με άγκιστρα και άλλων τύπων σε ανταγωνιστικότερες τιμές χάρη στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο που διαθέτουμε.

Εκεί γίνεται η συγκόλληση των γλωσσικών αγκίστρων στο εκμαγείο εργασίας του κάθε ασθενή με τη βοήθεια ειδικών συσκευών τοποθέτησης. Στη συνέχεια κατασκευάζεται ο νάρθηκας μεταφοράς με τη βοήθεια του οποίου τα γλωσσικά άγκιστρα τοποθετούνται και συγκολλούνται στα δόντια του ασθενούς.

Η εργαστηριακή διαδικασία αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που αυξάνουν το κόστος της Γλωσσικής Ορθοδοντικής. Εφόσον όμως υπάρχουν οι προδιαγραφές ώστε η συγκεκριμένη διαδικασία να περατώνεται στο χώρο μας, τότε είναι αυτονόητο ότι έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε την επιλογή της Γλωσσικής Ορθοδοντικής σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Είναι σημαντικό ότι στην ορθοδοντική κλινική μας η Γλωσσική Ορθοδοντική δεν έχει σημαντικά μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με την Ορθοδοντική με μεταλλικά ή κεραμικά άγκιστρα.