Ορθοδοντική Θεραπεία Invisalign: Τι είναι και πόσο διαρκεί; - ismile.gr
2106839939 2106916800

Η πρώτη ορθοδοντική εξέταση είναι δωρεάν!

 

Μπορούμε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε το ορθοδοντικό σας πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση. Kλείσετε το ραντεβού σας ή καλέστε στo 2106839939

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
10/2023,Γιώργος Πολυχρονόπουλος

Ορθοδοντική Θεραπεία Invisalign: Τι είναι και πόσο διαρκεί;

Ποια είναι η πρώτη λύση που σου έρχεται στο μυαλό, όταν σκέφτεσαι «στραβά δόντια»; Σίγουρα είναι τα μεταλλικά σιδεράκια, αφού αποτελούν την πιο συνήθη και δημοφιλή ορθοδοντική θεραπεία για την ευθυγράμμιση των δοντιών.

Ωστόσο, πριν 25 χρόνια έκανε την εμφάνισή της μια επαναστατική ορθοδοντική θεραπεία, οι διαφανείς νάρθηκες Invisalign, που πλέον είναι πολύ δημοφιλείς σε παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες, καθώς προσφέρουν πολυάριθμα πλεονεκτήματα.

Τι ακριβώς, όμως, είναι η ορθοδοντική θεραπεία Invisalign και πόσο διαρκεί;

Μαθαίνοντας για τη Θεραπεία Invisalign

Πρόκειται για μια σύγχρονη ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες. Είναι γνωστή διεθνώς με τον όρο Invisalign, ονομασία που πήρε από την εταρεία Align Technology, η οποία είναι η πρώτη παγκοσμίως που εφάρμοσε τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Τι είναι οι Νάρθηκες Invisalign;

Η θεραπεία πραγματοποιείται με αόρατους, λεπτούς νάρθηκες πάχους 0,5 χιλιοστού. Χάρη στην εξαιρετικά λεπτή κατασκευή τους, οι νάρθηκες Invisalign δεν δημιουργούν προβλήματα στην ομιλία, παρά μόνο τις πρώτες 3-4 μέρες εφαρμογής, όπου παρατηρείται μεγαλύτερη σιαλόρροια, δηλαδή αυξημένη έκκριση σάλιου.

Μετά το πέρας των πρώτων ημερών, και αφού συνηθίσεις  τους νάρθηκες Invisalign, θα παρατηρήσεις ότι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με την ομιλία σου.

Οι νάρθηκες κατασκευάζονται από ένα εξαιρετικά ελαστικό, επιστημονικά εγκεκριμένο, μη τοξικό πλαστικό ,με την κατοχυρωμένη ονομασία SmartTrack.

Ορθοδοντικοί νάρθηκες Invisalign

Η ελαστικότητα του υλικού επιτρέπει την άσκηση δύναμης στα δόντια, με σκοπό τη μετακίνηση και την ευθυγράμμισή τους.

Ταυτόχρονα, όμως, μειώνει τα επίπεδα πίεσης κι έτσι ελαχιστοποιεί τον πόνο και την αίσθηση ενοχλήσεων στην οδοντοστοιχία κατά την εφαρμογή τους.

Πώς λειτουργεί η Θεραπεία Invisalign;

Για την ορθοδοντική θεραπεία Invisalign, οι νάρθηκες τοποθετούνται στα πάνω ή/και στα κάτω δόντια, ανάλογα με το πού εντοπίζεται το πρόβλημα και δεν επεκτείνονται στα ούλα ή στον ουρανίσκο, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα βολικούς.

Οι νάρθηκες Invisalign αντικαθίστανται κάθε 7-10 ημέρες. Αυτό συμβαίνει, διότι πρόκειται για μια προοδευτική διαδικασία ευθυγράμμισης της οδοντοστοιχίας.

Με απλά λόγια, κάθε νάρθηκας είναι σχεδιασμένος να προκαλέσει συγκεκριμένη μετακίνηση των δοντιών, η οποία είναι υπολογισμένη από τον ορθοδοντικό ψηφιακά, με ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού.

Όταν περάσουν 7 ή 10 ημέρες, ο θεραπευόμενος χρησιμοποιεί άλλο νάρθηκα, ο οποίος είναι σχεδιασμένος και πάλι για να επιτύχει διαφορετική μετακίνηση και η αντικατάσταση των ναρθήκων συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βέβαια, όλη η παραπάνω διαδικασία είναι εξ αρχής προκαθορισμένη από τον ειδικό ορθοδοντικό που θα επιλέξεις.

Δηλαδή, πριν ξεκινήσεις, ο ορθοδοντικός, αφού πρώτα αποτυπώσει τα δόντια σου ψηφιακά (με τη χρήση ενδοστοματικού scanner), στη συνέχεια θα σχεδιάσει τη θεραπεία σου. Ο σχεδιασμός της θεραπείας Invisalign γίνεται επίσης ψηφιακά.

Έτσι, μπορείς να γνωρίζεις από την αρχή ποια και πόσα θα είναι τα στάδια της θεραπείας, πόσους νάρθηκες θα χρειαστεί να αλλάξεις, αλλά και πόσο ακριβώς θα διαρκέσει η θεραπεία.

Εκτός αυτού, μπορείς να έχεις ακριβή εικόνα του τελικού αποτελέσματος, προβάλλοντάς το μάλιστα στην αρχική φωτογραφία του προσώπου που αρχικά λαμβάνουμε.  Έτσι μπορείς να κρίνεις ολοκληρωμένα αν σε ικανοποιεί και αν τελικά θα σου χαρίσει το χαμόγελο που πάντα ήθελες!

Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες;

Η ορθοδοντική μέθοδος Invisalign είναι κατάλληλη τόσο για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, όσο και για εφήβους 11-15 ετών.

Βέβαια, οι διαφανείς νάρθηκες Invisalign προτιμώνται και είναι ιδανικοί και για ενήλικες για μια σειρά από λόγους που θα αναλύσουμε παρακάτω στο άρθρο μας.

Αγόρι στον ορθοδοντικό

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;

Η ορθοδοντική θεραπεία Invisalign επιλέγεται για την επίλυση πολυάριθμων προβλημάτων, που παλιότερα μπορούσαν να επιλυθούν αποκλειστικά με τα μεταλλικά σιδεράκια, όπως:

  • Στραβή οδοντοστοιχία.
  • Μικρά ή μεγάλα κενά μεταξύ των δοντιών.
  • Συνωστισμός δοντιών.
  • Δόντια που παρουσιάζουν κλίση.
  • Πεταχτά δόντια.
  • Χασμοδοντία.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείς σε έναν ορθοδοντικό που εμπιστεύεσαι και, κατόπιν της απαραίτητης εξέτασης, να ενημερωθείς πλήρως για το αν η θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες είναι η κατάλληλη για σένα.

Αν επιθυμείς να μάθεις, μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού με την εξειδικευμένη ομάδα ορθοδοντικών της iSmile.gr εντελώς δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ.

Πόσο συχνά πρέπει να φοράω τους νάρθηκες;

Για μια επιτυχημένη θεραπεία, είναι απαραίτητο να φοράς τους νάρθηκες τουλάχιστον 20 ώρες τη μέρα. Η συνέπεια είναι πολύ σημαντική στη θεραπεία Invisalign.

Αλλά το καλό νέο είναι ότι δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να τα καταφέρεις, αφού θα εφαρμόζουν κυριολεκτικά σαν γάντι πάνω στα δόντια σου, θα είναι αόρατοι και διακριτικοί κι έπειτα από μερικές μέρες χρήσης, θα τους συνηθίσεις τόσο πολύ που θα ξεχάσεις ότι τους φοράς.

Έτσι, οι νάρθηκες αφαιρούνται μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού και φυσικά όταν πλένεις τα δόντια σου και χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα.

Πόσο διαρκεί η Θεραπεία Invisalign;

Όπως σε κάθε άλλη ορθοδοντική θεραπεία, έτσι και στην περίπτωση της μεθόδου Invisalign, η διάρκεια θεραπείας διαφέρει ανά περίπτωση κι εξαρτάται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε θεραπευόμενος ξεχωριστά.

Πάντως, η διάρκεια κυμαίνεται συνήθως από 6 έως 24 μήνες, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις απαιτείται θεραπεία μεγαλύτερη των 24 μηνών.

Ο μέσος χρόνος θεραπείας είναι περίπου 12 μήνες.

Τελικά, γιατί να επιλέξω Invisalign;

Η ορθοδοντική θεραπεία με αόρατους νάρθηκες Invisalign κρύβει πολλά πλεονεκτήματα, γι’ αυτό κι έχει αγαπηθεί από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ας δούμε ορισμένα από αυτά:

Ευελιξία

Καθώς οι νάρθηκες δεν είναι κολλημένοι στα δόντια, όπως τα μεταλλικά σιδεράκια, έχεις την ευελιξία να τους αφαιρέσεις σε περιπτώσεις που η κατάσταση το απαιτεί.

Ελευθερία στο φαγητό

Δεν έχεις κανένα περιορισμό σχετικά με το τι μπορείς ή δεν μπορείς να φας, αφού οι νάρθηκες αφαιρούνται κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Έτσι, απολαμβάνεις το γεύμα σου χωρίς κανένα εμπόδιο (και χωρίς το φόβο ότι κάτι μπορεί να σου έχει κολλήσει στα σιδεράκια, όταν τρως έξω!).

Ζευγάρι τρώει πίτσα

Διακριτική όψη

Οι νάρθηκες Invisalign είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ενήλικες, αφού είναι αόρατοι και πολύ πιο διακριτικοί από τα παραδοσιακά σιδεράκια.

Απουσία «ατυχημάτων»

Φορώντας τους νάρθηκες τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά, όπως συμβαίνει με τα μεταλλικά σιδεράκια, όπου μπορεί να αποκολληθούν ή να δημιουργήσουν πληγές κι ενοχλήσεις στο εσωτερικό του στόματος.

Ακόμη, είναι ασφαλείς και κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα, αποτελούν ακόμη ένα στρώμα προστασίας των δοντιών από χτυπήματα.

Απρόσκοπτη φροντίδα των δοντιών

Το πλύσιμο των δοντιών και γενικά η φροντίδα της στοματικής υγιεινής είναι πανεύκολες, αφού οι νάρθηκες αφαιρούνται κατά τη διάρκεια.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά σε μικρότερες ηλικίες, όπου τα παιδιά συχνά δυσκολεύονται να πλύνουν καλά τα δόντια τους, όταν έχουν τοποθετηθεί σιδεράκια.

Ξεγνοιασιά

Η θεραπεία Invisalign απαιτεί πολύ λιγότερες επισκέψεις στον ορθοδοντικό, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σιδεράκια, όπου χρειάζεται έλεγχος μία φορά το μήνα.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω;

Το πρώτο βήμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να μάθεις αν η θεραπεία Invisalign είναι κατάλληλη για την περίπτωσή σου και αν το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες σου.

Αλλά είναι σημαντικό να απευθυνθείς σε εξειδικευμένους ορθοδοντικούς, με εμπειρία στη συγκεκριμένη ορθοδοντική θεραπεία.

Η κλινική iSmile.gr ανήκει στην ανώτατη κατηγορία DIAMOND ΙΙ Provider της Invisalign. Μάλιστα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Invisalign Greece, έχουμε την τιμή να είμαστε ο κορυφαίος σε εμπειρία πάροχος Invisalign στο Χαλάνδρι και ένας από τους κορυφαίους σε όλη την Ελλάδα.

Ορθοδοντικοί νάρθηκες Invisalign

Ως DIAMOND ΙΙ Πάροχοι, έχουμε τη δυνατότητα για τις πιο ανταγωνιστικές τιμές και για σημαντικές διευκολύνσεις πληρωμών σε όσους επιλέξουν να ξεκινήσουν μαζί μας ορθοδοντική θεραπεία με Invisalign.

Πρωταρχικός μας στόχος, όμως, είναι να βρίσκουμε για κάθε θεραπευόμενό μας την κατάλληλη λύση, με απόλυτη διαφάνεια κι επαγγελματισμό.

Θέλουμε το αποτέλεσμα που θα δεις στον καθρέφτη σου την τελευταία μέρα της θεραπείας να είναι ακριβώς αυτό που ονειρευόσουν και που φυσικά σου είχαμε εγγυηθεί εξ αρχής.

Το Πρώτο Ραντεβού σου Δωρεάν

Μπορείς να κάνεις την αρχική εξέταση μαζί μας, εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση!

Θα εξετάσουμε και θα αναλύσουμε το ορθοδοντικό σου πρόβλημα και θα ακούσουμε τις ανάγκες σου, αλλά και τις προσδοκίες σου.

Για να κλείσεις τη δωρεάν εξέτασή σου, κάλεσέ μας στο 2106839939 ή κάνε κλικ εδώ και συμπλήρωσε τη φόρμα. Η ομάδα μας θα έρθει άμεσα σε επαφή μαζί σου.